Het bekendste en grootste  Schlagerfestival zal ongetwijfeld ‘Het Schlagerfestival’ in de Ethias Arena te Hasselt zijn. Met meer dan 60.000 bezoekers over 5 voorstellingen de Top prestatie in 2011.

Menig liefhebber trekt graag samen met zijn vrienden richting Limburg voor dit evenement.
Intussen zijn de data’s van de editie 2013 is ook al bekend.  Vrijdag 29 maart, Zaterdag 30 maart en Zondag 31 maart.

Zoals de organisatie zelf zegt loopt de voorverkoop als een polonaise trein. Per vandaag zie ik dat Zaterdag 30 maart al bijna uitverkocht is.

Voor meer gedetailleerde info verwijs ik graag door naar ‘Het Schlagerfestival

 

Het is hier niet de bedoeling om een klassement in grootte of belangrijkheid van Schlagerfestivals te maken, want wie op het internet opzoek gaat, zal ontdekken dat er het één en ander wordt georganiseerd in de wereld van de schlagers.

 

Een organisatie die zeker belangrijk is om te vernoemen is de ’Nacht van de Schlagers’ in Kortrijk XPO. Voor 2012 zijn zij toe aan hun 5de editie, voorzien op 14 & 15 december.

Vandaag zijn de volgende artiesten al bekend : Christoff, Dennie Christian en Willy Sommers, volgens sherpa.be.  Meer info vind je op de website van de ‘Nacht van de Schlagers 2012

 

Gent kan natuurlijk niet achterblijven met een organisatie. Zo staat de 2de editie van het ‘ Festival van de Ambiance’ gepland op zaterdag 1 december 2012 in het Kuipke.

Zij noemen zichzelf geen Schlagerfestival omdat zij vinden dat er al heel wat bestaan in dit muziek genre. Onder de noemer ‘Ambiance’ gaan zij een stuk verder en brengen naast Schlagers ook Engelstalige muziek. Kortom een spetterende show waar amusement en uit de bol gaan centraal staan.

Toch staan er al heel wat Vlaamse Sterren op hun site, waaronder Willy Sommers, Laura Lynn, Swoop, Paul Severs, Sam Goris,  …   Hier kan je het zelf ontdekken.

 

Een niet onbelangrijke nieuwkomer in deze trant is zeker de organisatie van ‘De Foute Nacht’ in Den Boomgaard te Broechem-Ranst.

Dit Schlagerfestival gaat door op 19 oktober 2012 en presenteert, zoals zij zelf zeggen, de Perfecte Mix tussen foute muziek en schlagers. DJ Dimi zal samen met Christoff, Lindsay, Luc Steeno, Willy Somers en De Romeo’s zorgen voor deze mix van schlagers en hits zoals ‘YMCA’ en ‘Ich bin wie Du’.

Alle info vind je op de website van ‘De Foute Nacht

Tagged with:
 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>